Columns en rubrieken

Playlist

Columns en rubrieken

92 ARTIKELENNIEUW (92)
15 aug. 2017

60 seconden: Rust

nieuwleestijd 1 min

60 seconden: Rust

1 min leestijd

Er wordt hard gewerkt aan de Amsterdamsevaart in Haarlem. Dat levert voor de direct omwonenden overlast op, inclusief een al dan niet onderbroken nachtrust. Ik moest denken aan een soortgelijke situatie die zich een jaar of twaalf geleden afspeelde.

Verder Lezen?


Registreer en krijg gratis toegang tot onze beste artikelen.

Al Abonnee?

Lief en ik woonden in de Rivierenbuurt in Amsterdam en de bouw van de Noord/Zuidlijn was – en is nog steeds - in volle gang. Er werd flink gewerkt aan station Europaplein. De gemeente Amsterdam bood de omwonenden vanwege de geluidoverlast ter compensatie twee overnachtingen in een hotel aan.

De eerste nacht brachten we gewoon thuis door, maar deden inderdaad geen oog dicht. Voor de tweede nacht boekten we een hotel in IJmuiden. Lekker bij het strand, dan konden we ’s ochtends nog een fijne strandwandeling maken na een goede nachtrust.

We meldden ons rond tien uur ’s avonds bij het hotel. Er tegenover was een feest gaande. De beats van de muziek drongen luid door in onze kamer. Om een uur of een ’s nachts vroegen we bij de receptie of ze wisten wanneer het feest afgelopen zou zijn. ’Geen idee’, was het antwoord.

Rond twee uur waren we de herrie zó zat dat we weer uitcheckten en richting huis vertrokken. Daar aangekomen merkten we niets meer van de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn. De rest van die nacht hebben we in alle rust kunnen slapen.

3 aug. 2017

60 seconden: Schijtziek

nieuwleestijd 1 min

60 seconden: Schijtziek

1 min leestijd

Zelf ben ik meer een kattenmens, maar honden vind ik over het algemeen ook niet verkeerd. De meeste hondeneigenaren in de buurt zie ik braaf met een aantal zakjes aan de riem lopen om de door hun viervoeter achtergelaten ontlasting op te ruimen.

Verder Lezen?


Registreer en krijg gratis toegang tot onze beste artikelen.

Al Abonnee?

Chapeau, want niets is zo ergerlijk als in een – excusez le mot – al dan niet versgedraaide drol te trappen als je nietsvermoedend de voordeur achter je dichttrekt.

Nou kan ik het mis hebben - ik heb nou eenmaal zelf geen hond - maar volgens mij is het de bedoeling dat die poepzakjes vervolgens meegenomen worden om ergens in een openbare afvalbak of thuis in de vuilnisemmer te deponeren. Soms zie je die zakjes echter gewoon in de goot liggen en altijd vraag ik mij dan af of zo’n hondenbezitter per ongeluk de bekende oproep ’Hond in de goot’ verward heeft met ’Poepzak in de goot’.

De laatste tijd zie ik een nieuw fenomeen: de zakjes met hondendrollen worden stiekem uit het zicht achter een elektriciteitskastje gedeponeerd dat in de straat staat.

Eerst lag er eentje, eergisteren twee en gisteren waren het er al een stuk of vijf. Is dit onder hondeneigenaren doorgebriefd als een fijne illegale dumpplaats? Of is het één hondenbezitter met een veelschijter? Hoe het ook zij, ik word er een beetje schijtziek van.

2 aug. 2017

60 seconden: Handdoekje leggen

nieuwleestijd 1 min

60 seconden: Handdoekje leggen

1 min leestijd

Als ik op vakantie ga, ga ik nooit naar een hotel. Meestal huren Lief en ik een appartement of een huisje.

Verder Lezen?


Registreer en krijg gratis toegang tot onze beste artikelen.

Al Abonnee?

Je kunt dan gewoon lekker je eigen gang gaan zonder bijvoorbeeld rekening te moeten houden met ontbijttijden in een overvolle zaal waar altijd nét op het moment dat jij aanschuift de koffie en de roereieren op of koud zijn.

Er zijn mensen die juist graag in een hotel vertoeven, het liefst eentje met zwembad. Prima, niets mis mee. Veel mensen kennen de verhalen over de gasten die dan ’s morgens vroeg alvast hun handdoek op een ligbedje bij het zwembad leggen om er pas uren later zelf plaats op te nemen.

In mijn naïviteit dacht ik dat slechts een enkeling dat doet. Met open mond bekeek ik eergisteren een video op de site van de NOS waarin werd getoond hoe dat ’handdoekje leggen’ in zijn werk gaat. Hele hordes hotelgasten staan ’s morgens klaar om na een voor mij niet zichtbaar teken elkaar hollend te verdringen om maar het beste plekje te veroveren.

Wat je niet ziet is of die hele meute na het neerleggen van de handdoek, zich inderdaad weer richting hotelbed begeeft om pas uren later terug te keren. En dat is nou jammer, want daardoor houd ik het idee dat de beelden in scene zijn gezet. Tenzij iemand mij uit eigen ervaring kan en wil vertellen dat het er inderdaad echt zo aan toe gaat..

31 jul. 2017

60 seconden: Langer zitten

nieuwleestijd 1 min

60 seconden: Langer zitten

1 min leestijd

Afgelopen zaterdag speelden Lief en ik toerist in eigen land. We treinden vanuit Haarlem naar Deventer om daar een brocante-markt te bezoeken en om het stadje zelf te bekijken.

Verder Lezen?


Registreer en krijg gratis toegang tot onze beste artikelen.