Veerdienst heeft raakvlak met een eerder initiatief

Veerdienst heeft raakvlak met een eerder initiatief
© archieffoto
De laatste vaart van de Connexxion draagvleugelboten.

Het initiatief voor een nieuwe veerverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam vertoont veel raakvlakken met de plannen vorig jaar van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij en de SP-statenfractie Noord-Holland.

Bij dit laatste project gingen SP en de rondvaartmaatschappij uit van het varen met zes kleine elektrische boten, de milieu- en kostenbesparende BB Green Boot, waarop plek is voor twaalf passagiers en fietsen.

Ook bij het nieuwe initiatief wordt uitgegaan van meerdere elektrische vaartuigen. Het gaat om schepen met een vervoercapaciteit van 40 personen en 20 fietsen.

Ton van der Scheer, voorzitter van ondernemersvereniging OV IJmond die het initiatief zondagavond tijdens een nieuwjaarsdiner naar buiten bracht, vindt het nog niet het moment in te gaan op de achterliggende partijen.

,,Binnen twee maanden hopen we het plan volledig te kunnen openbaren.’’

De schetsen voor de in te zetten boten bevinden zich nu nog op de tekentafel, maar volgens Van der Scheer duurt het slechts twee maanden voordat de boten gereed zijn.

De eerste boot moet nog vóór de zomer gaan varen. Verder is het de bedoeling is dat bij het Ship (Sluis en Haven Informatie Punt), bij de te bouwen nieuwe sluis, aanlandingspunten voor de boten komen.

Het Ship biedt, naast de informatie over de bouw, onder meer een podium aan innovatieve bedrijven en koplopers op het gebied van technologie uit deze regio.

De ondernemersvereniging heeft ook plannen ingediend voor de exploitatie van het centrum.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws