Verdachte in groot witwasonderzoek aangehouden op Schiphol

Verdachte in groot witwasonderzoek aangehouden op Schiphol
© Archieffoto

De politie heeft maandag op luchthaven Schiphol een zesde verdachte aangehouden in een groot internationaal witwasonderzoek, dat via het Drentse Nieuw-Schoonebeek vertakkingen zou hebben naar België, Duitsland, Suriname en Sint-Maarten. Het gaat om de 41-jarige Raymon G. uit Nieuw-Schoonebeek.

G. verbleef in Suriname. Hij is de zwager van de vorige week opgepakte André B. (49), die ook uit Nieuw-Schoonebeek komt. Samen zitten ze in de schroothandel en hebben ze vestigingen in Suriname en Sint-Maarten. B. werd in Sint-Maarten ingerekend. Hij zit nog vast, net als de vier andere verdachten.

Vorige week werden ook een 42-jarige man uit Maasmechelen en een man van 50 jaar uit Beesd gearresteerd. Twee vrouwen van 36 en 50 jaar uit Nieuw-Schoonebeek zijn eveneens aangehouden.

Tientallen agenten, medewerkers van defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD deden vorige week huiszoeking in dertig panden. Voorlopig is voor acht miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed, waaronder een megadiscotheek in het Duitse Meppen, woningen in Nederland en een appartement op Sint-Maarten.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws