Subsidie voor avondonderwijs en VVN stopt

De subsidie voor het avondonderwijs en verkeersveiligheid in Haarlemmermeer worden geschrapt. Er is, in navolging van bijvoorbeeld een bijdrage aan de belangenbehartiging in de regionale gezondheidszorg, tegenwoordig geen behoefte meer aan.

Dat concludeert de gemeente Haarlemmermeer na het uitblijven van subsidieaanvragen de afgelopen jaren.

Zo vraagt de lokale afdeling van VVN (Veilig Verkeer Nederland ) al sinds enkele jaren geen bijdrage in de kosten meer aan de gemeente. Hetzelfde geldt voor de regionale belangenbehartiging op gebied van gezondheidszorg, een activiteit van de Regionale Samenwerkende Bonden Oudenzorg.

Eerder werd al besloten geen subsidies voor koningsdagactiviteiten meer te verstrekken. Dit alles past in wat door het gemeentebestuur ’de herijking subsidies’ wordt genoemd: de koers in het gemeentelijke subsidiebeleid wordt verlegd naar activiteiten die de zogenoemde ’maatschappelijke ontmoeting’ centraal stellen.

Haarlemmermeer heeft een budget van 35 miljoen euro per jaar te verdelen aan subsidies onder allerlei instellingen. Er zijn door de gemeenteraad regels opgesteld over de verdeling van dat geld.

Morgenavond wordt door de gemeenteraad vergaderd over de bijstelling van die verdeling van subsidiegelden. Dat is nodig omdat bijvoorbeeld voor bepaalde activiteiten geen subsidie meer wordt aangevraagd door de betrokken instellingen.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws