’Onderzoek directe bus tussen Badhoevedorp en Halfweg’

’Onderzoek directe bus tussen Badhoevedorp en Halfweg’

De HAP wil dat onderzocht wordt of het mogelijk is een directe bus tussen Badhoevedorp en Halfweg te laten rijden. De fractie heeft vragen gesteld aan het college van B en W over de bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg, waar Badhoevedorpers tegenwoordig naartoe kunnen.

Het servicecentrum in het Haarlemmermeerse dorp sloot medio december de deuren.

Voor burgerzaken en zaken als vergunningen, kunnen Badhoevedorpers sinds 2 januari, behalve in het raadhuis in Hoofddorp, ook terecht in het gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude in Halfweg.

Omdat Halfweg vanuit Badhoevedorp, aldus de HAP, met de bus ’niet bereikbaar’ is, zal een meerderheid met de auto komen.

De raadsfractie zijn berichten bereikt dat Badhoevedorpers zich zorgen maken over de bereikbaarheid en de beperkte parkeergelegenheid bij het servicecentrum aan de Haarlemmerstraatweg.

Voor de HAP is dat reden schriftelijke vragen te stellen aan het Haarlemmermeerse college van B en W. De fractie wil weten hoeveel inwoners van Badhoevedorp sinds de opening gebruik hebben gemaakt van het servicecentrum in Halfweg.

Ook vraagt de partij hoeveel parkeerplaatsen beschikbaar zijn bij het centrum aan de Haarlemmerstraatweg en of dat toereikend is voor het aantal bezoekers.

De HAP wil daarnaast weten of rekening wordt gehouden met de bereikbaarheid als de dienstverlening in het servicecentrum in de toekomst wordt uitgebreid.

De raadsfractie vraagt of het college bereid is de mogelijkheid te onderzoeken een directe busverbinding te realiseren tussen Badhoevedorp en Halfweg.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws