Gemeenteraad Haarlemmermeer veroordeelt tweet raadslid [video]

Gemeenteraad Haarlemmermeer veroordeelt tweet raadslid [video]

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza). Hij beledigde daarin collega Van Steenis van HAP.

Meijer, die zelf de vergadering al had verlaten, volgde blijkbaar elders het debat. De fractievoorzitter van Forza noemde Van Steenis ’een ramp’ en plaatste ook een foto van het raadslid bij zijn bericht.

Daarmee heeft Meijer volgens de andere raadsleden de normen en waarden van de gemeenteraad overschreden. Nog tijdens het debat - over het ’beleidskader mobiliteit en de vervoerregio Amsterdam’ - stormde HAP-fractievoorzitter John Rip woedend de raadszaal binnen.

Hij werd (net als Nicole Mulder van GroenLinks) echter tot de orde gewezen en mocht de gaande vergadering niet onderbreken. Wel werd ’de tweet’ van Meijer later op de agenda gezet.

(Kijk hier naar de beelden die de gemeente maakte:)

Tijdens dat extra vergaderonderwerp werd de tweet algemeen veroordeeld. Zelfs fractiegenoot Michel van Dijk noemde de tweet van de Forza-leider ’onfatsoenlijk’. Nicole Mulder sprak van beschadiging van het imago van de raad.

Zij refereerde aan de werkgroep ’normen en waarden’ van de gemeenteraad die bezig is regels op te stellen voor gedrag. ,,Het is heel belangrijk om dit soort ongewenst gedrag bespreekbaar te maken.’’

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws