In februari weer schaatsbaantje in Nieuw-Vennep

In februari weer schaatsbaantje in Nieuw-Vennep
© Archieffoto United Photos
Vanaf vrijdag 3 februari kan weer geschaatst worden voor De Rustende Jager.

Kou of geen kou, in Nieuw-Vennep kan vanaf vrijdag 3 februari weer worden geschaatst. Vorig jaar lag de schaatsbaan nog op het terras van horecabedrijf De Rustende Jager, dit keer is gekozen voor de parkeerplaats aan de andere kant van de Venneperweg.

De baan wordt ook iets groter dan de vorige keer. Vanwege de locatie op het terras was het toen passen en meten, en moest een hoekje uit de baan worden genomen. De vloer die op de parkeerplaats komt te liggen, meet tien bij twintig meter.

Marcel de Jong, eigenaar van hotel-restaurant De Rustende Jager, zorgde dat Nieuw-Vennep vorig jaar weer een schaatsbaantje kreeg. De horecaondernemer wilde niet alleen geld verdienen aan de baan maar ook het dorp iets bieden, zei hij eind 2015.

Dit jaar is de rol van het roemruchte horecabedrijf kleiner. De Rustende Jager faciliteert het baantje nog wel. Maar een vorig jaar opgerichte stichting zorgt dat de schaatsbaan, die nu nog in Almere ligt, naar Nieuw-Vennep komt.

Vorig jaar werd vanwege de komst van de schaatsbaan ook een speciaal popuprestaurant geopend waar pannenkoeken en hamburgers gegeten konden worden. Deze keer gebeurt dat niet. Wel kan bij de schaatsbaan een kleine versnapering worden gekocht.

De onoverdekte schaatsbaan, waar kinderen geregeld clinics zullen volgen, blijft tot en met zondag 5 maart liggen. Schaatsen zijn te huur voor drie euro per paar. Wie zelf schaatsen meeneemt, mag voor één euro de baan op. De baan is zeven dagen per week open.

Tijdens de openingsavond van de schaatsbaan, op vrijdag 3 februari, geven de dorpsraad van Nieuw-Vennep en Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid (OVHZ) daar een borrel.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws