Publieksprijs Independent Music Award voor Cloudmachine

Publieksprijs Independent Music Award voor Cloudmachine
Ruud Houweling van Cloud,achine. Archieffoto United Photos

De rockgroep Cloudmachine rond de Zandvoortse muzikant, zanger en songschrijver Ruud Houweling heeft bij de Amerikaanse Independent Music Awards de publieksprijs ontvangen voor hun begin 2013 verschenen album ‘A Gentle Sting’.

Samen met vijf andere – Engelse en Amerikaanse – rockbands, waaronder de internationaal bekende groep Yuck, was Cloudmachine genomineerd in de categorie ‘Indie/alternative rock’.

Verrast

,,Ik was volkomen verrast toen ik eerder dit jaar van de nominatie hoorde, omdat ik eerlijk gezegd alweer was vergeten dat ik het album vorig jaar voor de awards had ingestuurd,’’ zegt Houweling. ,,Natuurlijk hebben we op dat moment onze achterban wel aangespoord om ons te stemmen. Maar het gaat bij deze prijs om zoveel stemmen, dat die niet alleen van onze vaste aanhang komen. Er moeten ook heel veel onbekenden na beluistering op ons gestemd hebben…. ‘’

Grammy's

De Independent Music Awards zijn vijftien jaar geleden in het leven geroepen als tegenwicht van de door de multinationale muziekindustrie gedomineerde Grammy’s. In een groot aantal categorieën worden prijswinnaars geselecteerd door een jury van muzikanten en andere insiders. Daarnaast zijn er publieksprijzen waarvoor iedereen zijn of haar stem mag horen.

,,Het is géén fysieke prijs,’’ zegt Houweling. ,,Maar de winnaars krijgen wel een jaar promotionele ondersteuning. En hopelijk levert het interessante concerten op. Toen we door onze nominatie in beeld kwamen kregen we al een uitnodiging voor een festival in New Delhi.’’

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws