Koninginnebuurt en gemeente Haarlem naar Raad van State om containers

Koninginnebuurt en gemeente Haarlem naar Raad van State om containers

Bewoners van de Koninginnebuurt en de gemeente Haarlem hebben beide een procedure aangespannen bij de Raad van State over de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers.

Spaarnelanden zou in september starten met het plaatsen van de containers in de buurt Florapark, waar onder meer het Westerhoutpark, het Diaconesseplein, de Hazepaterslaan en het Floraplein vallen.

Bewoners hebben tegen de komst zes van de zeven geplande containers bezwaar gemaakt. Het gaat met name om de plek van de geplande ondergrondse afvalcontainer in het Westerhoutpark.

Ze willen het liefste dat die container ergens anders komt te staan. Een verschuiving van die plek, zou ertoe moeten leiden dat ook de andere containers op een andere locatie moeten komen, vandaar dat het bezwaar tegen de plaatsing van meerdere containers is ingediend.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bezwaren van de bewoners eerder afgewezen, waarna ze in beroep zijn gegaan bij de Raad van State. Zolang die procedure loopt, mogen de zes containers niet in de buurt worden geplaatst.

,,De gemeente is naar de Raad van State gegaan, omdat zij vinden dat de andere ondergrondse containers niets met de geplande container in het Westerhoutpark te maken heeft. De containers op het Diaconesseplein bijvoorbeeld zouden gewoon geplaatst kunnen worden. Vandaar dat het bezwaar van de gemeente en Spaarnelanden erop gericht is die locaties los te knippen'', laat een woordvoerder van het projectbureau Ondergronds van Spaarnelanden weten.

Dat de gemeente op andere plekken in de stad in het gelijk is gesteld, wil volgens hem niet automatisch zeggen dat het hier ook het geval is. ,,Maar de gemeente heeft het dossier goed op orde.''

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws