Kleine Houtstraat maakt feestje van openbreken straat

De Kleine Houtstraat wordt maandag voor een half jaar opengebroken om oude gasleidingen, elektra en riolering te vervangen. Dat is hard nodig voor de straat maar ingrijpend voor de ondernemers. Daarom doen de winkeliers er van alles aan om het leed de komende tijd te verzachten, zegt Sabine van Rooijen van ’stadscafé’ Bar Boef.

Zevenentwintig ondernemers in de straat hebben acties bedacht. ,,In de maanden januari en februari komen er kortingsacties of worden er dingen weggegeven”, zegt Van Rooijen. ,,Er wordt ook gewerkt met voordeelbonnen om zoveel mogelijk klanten naar de straat te trekken. Elke zaterdag lopen er vijf meiden in een bouwoveral die versnaperingen uitdelen. Ook hebben we die dag een dweilorkest.”

Wat er in de maanden daarna gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk, zegt Van Rooijen maar ook daarvoor worden tal van acties bedacht om zoveel mogelijk klanten te trekken. De meeste ondernemers in de detailhandel en de horeca doen mee aan de acties. Een ondernemer, Bellamy Gallery, verhuist omdat de straat op de schop gaat. De winst die ze op hun kleding maken is te klein om nog rendabel te kunnen draaien, heeft de eigenaresse al eerder laten weten. Inmiddels is er een ander pand gehuurd in de Anegang dat in februari open gaat.

,,Onze slogan is: ’de Kleine Houtstraat gaat op de schop maar de winkels en horeca blijven top’, ” zegt Van Rooijen.

Ze is erg te spreken over de samenwerking met gemeente. ,,We worden goed ingelicht. De straat wordt in drie delen gedaan. Ze beginnen met het deel bij de Anegang. De Lange Veerstraat is ons voorgegaan en dat verliep allemaal volgens schema. De aannemer is ook goed bezig met informatie geven. We kunnen wel bij de pakken gaan neerzitten maar dat heeft geen zin. De straat wordt hierna weer heel mooi.”

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws