Intentieverklaring universiteit: doorbraak Panopticon

Intentieverklaring universiteit: doorbraak Panopticon
2013-03-24 16:20:50 HAARLEM - De koepel van de PI in Haarlem. Het kabinet wil 340 miljoen euro besparen op het gevangeniswezen en daarom moeten op 30 locaties gevangenissen en tbs-klinieken dicht, waaronder deze gevangenis. ANP BAS CZERWINSKI

De Vrije Universiteit heeft ‘de intentie’ om met de stichting Panopticon verder te werken aan de realisatie van een University College in de Koepelgevangenis in Haarlem. Dat schrijft de rector magnificus prof. dr. Vinod Subramaniam in een brief aan de stichting. De brief is inmiddels ook naar het college gestuurd. De gemeenteraad beslist donderdagavond of het met Panopticon in zee wil gaan.

Panopticon heeft hemel en aarde bewogen om een dergelijke verklaring tijdig te krijgen. Hij is van belang om de twijfels in de gemeenteraad te verminderen. Immers, de afgelopen maanden rept de stichting van ‘goede contacten’ met de universiteit, maar er waren nog slechts bevestigende app-jes en sms-jes, geen officiële verklaring. Dat voedde bij de gemeenteraad twijfel over de werkelijke intenties van de universiteit.

,,Hiermee willen wij bevestigen het eertijds door de tijdklem gestokte gesprek te willen heropenen”, schrijft de rector magnificus. De grote Haarlemse druk op een snel besluit paste niet in de wijze van besluitvorming die binnen een universiteit usance is. Omdat onlangs ook de Open Universiteit haar intenties uit sprak heeft de Vrije Universiteit samenwerking deze weken opnieuw in beraad genomen.

,,Wij hebben een mogelijke betrokkenheid van de VU nog eens afgelopen week met onze decanen besproken in het licht van de nieuwe ontwikkelingen. De decanen staan positief hier tegenover”, schrijft Subramaniam. Hij heeft inmiddels ook contact met de rector magnificus van de Open Universiteit.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws