Dit zijn de kandidaten voor Haarlems Dagblad Man/Vrouw van 2017

Dit zijn de kandidaten voor Haarlems Dagblad Man/Vrouw van 2017
©

Wie wordt de Haarlems Dagblad Man of Vrouw van het Jaar 2017? Dat kunt u bepalen.

Het stemformulier vindt u hier.

De ludieke maar ook serieuze verkiezing wordt de vierde keer door Haarlems Dagblad georganiseerd. Het zal er weer om spannen wie uit deze regio met de eer gaat strijken. Eerder kregen Anga Veldhuizen (Voedselbank) Valérie Vallenduuk (Haarlem Valley) en Raja Alouani (oprichter Zohor) de meeste stemmen.

Er zijn negen kandidaten die zijn voorgedragen door lezers of zijn gekozen door journalisten van deze krant.

Het gaat om Haarlemmer Falco Bloemendal die vanuit de horeca verbindingen legt tussen mensen en groepen in de stad. ’Het gezamenlijk belang is groter dan de verschillen die te vaak worden benadrukt’, is zijn devies.

Falco Bloemendal.
Falco Bloemendal.

Sharine Werlema uit Bloemendaal zet zich naast haar werk als traumadeskundige in voor mensen in nood. Zo begon ze een inzamelingsactie voor mensen in het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten. Ook trok ze zich het lot aan van circa veertig Sint Maartenaren die in Nederland hun heil zochten, omdat ze alles kwijt waren.

Sharine Werleman.
Sharine Werleman.

Peter Bokhorst uit Nieuw-Vennep was ruim drie jaar voorzitter van de Vennepese dorpsraad. Hij blijft zich verdienstelijk maken voor de dorpsgemeenschap. Hij zit in tal van verenigingsbesturen en is betrokken bij diverse grote evenementen.

Peter Bokhorst.
Peter Bokhorst.

Heemstedenaar Wim Eggenkamp is van cruciaal belang voor de restauratie van de basiliek aan de Leidsevaart, een klus die al vele jaren duurt en bijna is afgerond. Wim Eggenkamp heeft veel kennis van oude gebouwen en heeft menige discussie met Monumentenzorg moeten voeren.

Wim Eggenkamp.
Wim Eggenkamp.

Nel Palmer uit Nieuw-Vennep bekommert zich om daklozen en nam zelfs een zwervende Mauretaniër bij haar in huis. Nel Palmer doet er liever niet te gewichtig over, maar ’niemand verdient het om op straat te slapen’, is haar overtuiging.

Nel Palmer.
Nel Palmer.

De Haarlemse Marion van der Vegt helpt jongeren die van het rechte pad zijn geraakt. Zij zorgt dat deze jongeren zich bij de opvang Rebup veilig voelen en hun verhaal kwijt kunnen. ,,Ik kan die kinderen toch niet wegsturen.’’

Marion van der Vegt.
Marion van der Vegt.

Marijke Aukema uit Haarlem koppelt al jaren vrijwilligers uit het bedrijfsleven aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun leven op de rails te krijgen.

Marijke Aukema.
Marijke Aukema.

De kok van Stem in de Stad, de Britse Haarlemmer Mike Cowley, is werkzaam bij de opvang voor dak- en thuislozen. Deze mensen worden vaak met de nek aangekeken maar krijgen bij Stem in de Stad een maaltijd met warmte en een glimlach.

Mike Cowley.
Mike Cowley.

Jacqueline van de Sande uit Haarlem kocht de Koepel om er voor de stad een universiteit te huisvesten. Ondanks de tegenslagen hoopt ze dat dit toch nog gaat lukken. Het is zeker haar verdienste dat het illustere gebouw nu vaak het toneel is van allerlei voorstellingen.

Jacqueline Van de Sande.
Jacqueline Van de Sande.

Uitverkiezing bijwonen

Er kan tot zaterdag 13 januari worden gestemd.

De bekendmaking van de Man of Vrouw van het Jaar 2017 is op donderdag 18 januari in Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg 1 in Haarlem.

Lezers die dit feestje van 18 tot 20 uur, opgeluisterd door muziek van Michael Prins, willen bijwonen, kunnen dat via het stemformulier kenbaar maken.

GerelateerdStem hier op Haarlems Dagblad-man of -vrouw 2017
Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws