Afvalexperiment in Bloemendaal en Heemstede

Afvalexperiment in Bloemendaal en Heemstede
© Archieffoto
Afval scheiden loont

Honderd dagen leven zonder afval te produceren? Bloemendaal en Heemstede roepen hun inwoners op de uitdaging aan te gaan.

Honderd huishoudens, gelijk verdeeld over de twee gemeenten, kunnen meedoen aan het experiment om honderd dagen geen restafval te produceren. Dus: afval zoveel mogelijk scheiden om uiteindelijk zo weinig mogelijk restafval - liefst helemaal niets - over te houden

De 100-100-100 is een landelijk project waarbij huishoudens worden uitgedaagd bewust om te gaan met hun afval. Verschillende gemeenten hebben er al aan meegewerkt. De proef in Heemstede en Bloemendaal start 10 april en eindigt 19 juni. De huishoudens die mee doen krijgen hulp van hun gemeente en van elkaar. Op de website heemstedebloemendaal.100-100-100.nl kunnen deelnemers ervaringen, foto’s en tips delen. Deze website kanook door niet deelnemers worden bekeken.

Wie zin heeft de uitdaging aan te gaan kan zich aanmelden. De twee gemeenten zijn vooral op zoek naar verschillende soorten huishoudens, van alleenstaand tot samenwonend, met of zonder kinderen, in een eeengezinswoning of in een flat. Inschrijven via heemstedebloemendaal.100-100-100.nl.

Wil je niks missen van Haarlems Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws