Velsen houdt de schade beperkt tegen koploper Hoogeveen

Simon Luybé
Hoogeveen

RKVV Velsen had zondag, net als tegen zoveel ploegen dit jaar, niets in te brengen tegen VV Hoogeveen. Bij de rust was het duel al beslist en stond het 3-0 voor de thuisploeg. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot 3-1.

Gelukkig voor het team van Ronald Dooijeweerd verloor Alcides ook. Daardoor is rechtstreekse degradatie niet meer mogelijk en is het laatste duel volgende week tegen Hollandia van geen enkele waarde. Handhaving zal via de nacompetitie moeten worden afgedwongen.

In het eerste kwartier kwam de meeste dreiging van Velsen. De koploper ontsnapte zelfs aan een achterstand.

,,We hadden ze echt bij de strot. Prima combinatiespel en een bal op de paal. En dat met een elftal dat nog nooit met elkaar had gespeeld. Ik was blij verrast”, vertelde Dooijeweerd, die om uiteenlopende redenen alle sterkhouders (Plug, Staal, Van Dam, Zuiverloon en Kloosterboer) miste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alleen toen de 1-0 viel van Veltmaat was het gedaan en gingen de koppies weer hangen. Met een 3-0 achterstand was het zaak om geen grote afstraffing te krijgen in de tweede helft. ,,De vervangers hebben het echt fantastisch ingevuld.

Met een doelpunt van Floris Reurts zijn we beloond. En gelukkig werd Hoogeveen nog geen kampioen gezien de andere uitslagen. Vorig jaar gebeurde dat wel tegen TOGB. Dat is niet leuk en is ons nu bespaard gebleven”, vertelde Dooijeweerd.

Zondag speelt Velsen dus tegen Hollandia. Daarna wacht de strijd in de nacompetitie tegen degradatie.

Hoogeveen-RKVV Velsen 3-1

18. Jim Veltmaat 1-0, 23. Louis Vijfhuizen 2-0, 39. Vijfhuizen 3-0, 70. Floris Reurts 3-1.

Velsen: Profijt, Dijkhuizen, Tervoort, Man (60. Snijders), Beck, Veenboer (60. Nierop), Alderliefste (80. A. Looij), Pluimert, Schotvanger (80. C. Looij), Groenewoud, Reurts.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen