Het bier blijft bij de 2-1 wel in de glazen. Telstar sluit seizoen na laatste - gestaakte - competitiewedstrijd af met een feestje

David Min in duel met Tijs Velthuis van NAC Breda.© Foto United Photos/Dennis Gouda

Kees van Dalsem
Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdag de laatste competitiewedstrijd in de blessuretijd met 2-1 gewonnen van NAC Breda. Daardoor eindigt de ploeg van trainer Mike Snoei op een knappe negende plek in de competitie.

Telstar begon frivool aan het duel. Het stadion zat aardig vol en de supporters leken een leuke wedstrijd voorgeschoteld te krijgen. Ozgur Aktas kreeg twee kansen, maar de centrale verdediger kwam net te kort.

Lees ook: Glynor Plet denkt zijn laatste wedstrijd voor Telstar gespeeld te hebben. Clubtopscorer heeft er vrede mee dat aan zijn carrière een einde komt

De grootste mogelijkheid was echter voor de Griek Christos Giousis. Keeper Roy Kortsmit was uit zijn goal, maar in plaats van in een leeg doel te schieten, plaatste de nummer tien de bal tegen de enige verdediger van NAC die voor de lijn stond.

Het eerste schot van de Brabanders ging wel in het doel. De talentvolle Ezechiel Banzuzi (18) kon goed doorkomen op rechts en terugleggen op Odysseus Velanas: 0-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het begin van de tweede helft kwam Glynor Plet binnen de lijnen. De clubtopscorer aller tijden – van de competitie dan - scoorde in de 55e minuut met zijn hak, maar de scheidsrechter floot voor een overtreding op keeper Kortsmit.

De supporters moesten lang wachten op spektakel. Dat volgde namelijk pas in de blessuretijd. Invaller Quinten van den Heerik maakte op aangeven van David Min de gelijkmaker. Door het bier dat de fans uit vreugde op veld gooiden, werd het duel even gestaakt. Maar in de paar minuten dat de wedstrijd daarna nog restte, maakte Van den Heerik ook nog de winnende.

Het bier bleef echter bij de 2-1 in de glazen, waardoor Telstar het seizoen af kon sluiten met een feestje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen