RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers na rapport The Voice

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

De directie van RTL wil met slachtoffers van wangedrag bij The Voice of Holland in gesprek na het rapport van het externe onderzoek bij het RTL 4-programma. Er is al contact opgenomen met advocaat Sébas Diekstra, laat hij weten. RTL bevestigt dat.

Advocatenkantoor Van Doorne deed in opdracht van producent ITV onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht, na een uitzending van het onlineprogramma BOOS van januari 2022. In het woensdag gedeelde rapport meldt het kantoor dat er meerdere gevallen van "ongepast gedrag" hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks lijkt te zijn gedaan met de meldingen bij leidinggevenden.

RTL koos er vanwege de lopende onderzoeken de afgelopen maanden voor om niet zelf slachtoffers te benaderen. "Op dit moment staan wij daarom zeker open voor gesprekken met de melders, maar uiteraard alleen als de melders daar zelf behoefte aan hebben", laat een woordvoerder van RTL weten.

Inmiddels is via Diekstra contact opgenomen. De advocaat laat weten het gesprek aan te willen gaan met de directie. Een aantal van zijn cliënten heeft al aangegeven daarvoor open te staan.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.