President Honduras binnenkort naar China

ANP Producties | Bron: ANP
Tegucigalpa

De Hondurese president Xiomara Castro brengt binnenkort een bezoek aan China. De twee landen haalden dit weekend de diplomatieke banden aan, kort nadat Honduras die juist had verbroken met Taiwan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Honduras kondigde de trip van Castro naar China woensdag aan op Twitter. Een datum voor het bezoek maakte het ministerie niet bekend.

Honduras maakte zaterdag wereldkundig dat het Taiwan, door China beschouwd als een afvallige provincie, niet meer als land erkent. "De regering van Honduras erkent het bestaan ​​van slechts één China. De regering van China is de enige legitieme regering die heel China vertegenwoordigt. Taiwan is onafscheidelijk van het Chinees grondgebied", aldus het statement. Daarmee komt het aantal landen dat Taiwan wel erkent op dertien.

Taiwan bevestigde zondag dat de decennialange betrekkingen met het Midden-Amerikaanse land zijn verbroken. Taipei beschuldigt Beijing van intimidatie door bondgenoten af te kopen om China te steunen. Honduras zou daardoor een "exorbitant bedrag" van Taiwan hebben geëist om de diplomatieke banden tussen de landen in stand te houden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.