Biden zegt landelijke hulp toe aan Mississippi vanwege noodweer

ANP Producties | Bron: ANP
Jackson

De Amerikaanse president Joe Biden heeft hulp van de landelijke overheid toegezegd voor de staat Mississippi die de afgelopen dagen is getroffen door noodweer en tornado's. Zeker 25 mensen zijn omgekomen door het noodweer in de staat. Een persoon overleed in de staat Alabama. Zondag wordt meer noodweer verwacht,

De noodhulp bestaat uit financiële steun en het sturen van goederen die nodig zijn. Mensen kunnen geld krijgen om een tijdelijk onderkomen te betalen of om hun beschadigde huis te laten repareren.

In sommige dorpen zijn hele woonblokken verwoest door het weer. In Rolling Fork is "bijna alles weggevaagd", zegt een inwoner tegen persbureau AFP. "Mijn stad is weg", zei burgemeester Eldridge Walker tegen CNN. "Vernietiging is het enige dat ik zie. De gemeenschap zit nu in een situatie die we nooit hadden verwacht."

De gouverneur van Mississippi Tate Reeves zei dat er extra medische steun is. Meer hulpdiensten zijn op pad en er werd zaterdag nog actief gezocht naar mensen in de getroffen gebieden. President Biden noemt de situatie hartverscheurend. "We doen alles dat we kunnen om te helpen."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.