DSOV start cruciale weken met een klinkende overwinning

DSOV-verdediger Chris Uijtenhaak slalomt tussen twee tegenstanders door.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Vijfhuizen

DSOV pakte zaterdagavond drie zeer belangrijke punten. ROAC werd vrij eenvoudig met 4-1 verslagen.

Omdat ROAC en DSOV een goede band hebben en oud-trainer Bart Jansen toevallig nu de oefenmeester is in Rijpwetering werd er gekozen om op zaterdagavond te spelen. ,,Dat zorgde dus voor een volle kantine. Heel gezellig”, concludeerde DSOV-trainer Lex van der Horst.

Vooral de manier waarop zijn ploeg de 3-1 na de rust verdedigde, kon Van der Horst wel bekoren. Vaak werd het bij een voorsprong onrustig en ging de ploeg toch te vaak uit positie lopen. ,,Dat gebeurde nu niet en we bleven vanuit de taak voetballen. Heerlijk om te zien en ook de rust aan de bal. Daarin maken we echt progressie.”

DSOV was meteen scherp. Voetballend waren de Vijfhuizenaren beter tegen ROAC dat onder DSOV staat op de ranglijst. Een actie van Loet de Kwant bekroonde de aanvaller zelf met een eerste treffer.

ROAC verloor daarna de bal knullig en na een vlijmscherpe counter was Spiros Lomis het eindstation: 2-0. Niets aan de hand, zo leek het voor de thuisploeg. Uit het niets kwam ROAC toch weer terug in de wedstrijd en schoot de 2-1 binnen.

Op slag van rust gaf Chris Uijtenhaak ROAC de nekslag. De linksback kwam mee op en kreeg de bal voor zijn voeten. Zijn uithaal betekende de 3-1.

Na de thee schoot Loet de Kwant zijn tweede goal binnen en waren de drie punten binnen. Voor DSOV zijn het cruciale weken, want met Altior en KDO krijgt de ploeg nog twee laagvliegers. ,,Die moeten we gewoon winnen en dan ga je misschien meedoen voor de derde periode”, aldus Van der Horst.

Overige uitslagen:

Sporting ’70-SCPB ’22 1-2. Doelpunten SCPB: Diede Mentink en Mike Ruijter.

VVZA-DIOS 4-2. Doelpunten DIOS: Milan van de Veer en Jimmy Kuijl.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen