HBC zonder veel moeite langs hekkensluiter

Simon Luybé
Amsterdam

Het werd geen grote uitslag tegen de hekkensluiter maar de 0-2 winst van HBC op De Meer geeft weer enig vertrouwen in Heemstede na een wat mindere periode qua punten.

,,Het was niet als vanouds maar de drie punten zijn belangrijk. En we hebben weer de nul gehouden”, vertelde trainer Jasper Ketting na afloop.

In de jacht op de titel treft HBC op rij drie opponenten waarvan gewonnen moet worden. De eerste was De Meer. FC Uitgeest en SDZ volgen de komende weken. Eerder in het seizoen werden de duels tegen deze tegenstanders allen met 4-0 gewonnen. Ketting beseft het belang van de komende duels. ,,Wij moeten, willen we kampioen worden. AGB blijft winnen en zit in ons spoor. Alleen ploegen willen niet verliezen van HBC. Dat is een andere situatie dan in het begin van het seizoen en toen was alles nieuw. Er spelen nu andere belangen.”

Bij HBC ontbraken de geblesseerden Jesse van Loon en Mark Mul. Vooral Van Loon maakte indruk in het thuisduel na een zware periode doorgemaakt te hebben. Hij verloor daarvoor zijn vader. Tegen De Meer werd Van Loon gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd en wist twee keer te scoren.

Beladen

Zo’n beladen duel was het zondag niet en de Heemstedenaren kwamen vlak voor rust pas op voorsprong. Bryan Wilderom, die in de thuiswedstrijd nog in de wissel stond, gaf voor op de inkoppende Neil van Hooff.

Ook in de tweede helft had HBC moeite er doorheen te komen. Uiteindelijk viel toch de 0-2 na een dieptebal van Zeno van Ooijen op Wilderom. Na terugleggen vanaf de achterlijn en wat gefrommel voor het doel was Jeroen de Bruijn vijf minuten voor tijd de afmaker.

eerste klasse

De MeerHBC0-2

35. Van Hooff 0-1, 85. De Bruijn 0-2.

HBC: Verhage, Voorham, Assendelft, Vink, Soomer (80. Shehata), Grijsen, Wilderom, Van Ooijen, Dijkstra (75. Beelen), De Bruijn, Van Hooff (60. Wierda).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen