Broer stiekem op het veld: wedstrijd tussen FC Velsenoord en Waterloo moet worden overgespeeld

Raul Aragones Gomez (Velsenoord) probeert een uitweg te vinden tussen Erik de Ruiter (12) en Victor Laforga Kaandorop (5) van Waterloo tijdens het duel dat nu moet worden overgespeeld.© Foto Ron Pichel

Kees van Dalsem
Velsen-Noord

FC Velsenoord moet de competitiewedstrijd tegen Waterloo overspelen. Tijdens het treffen op 18 februari had de ploeg uit Driehuis een speler opgesteld die niet mocht meedoen. Waterloo won met 2-1, maar FC Velsenoord kan op maandag 10 april op eigen veld in de herkansing.

Trainer Mario Grille voorspelde na afloop van de wedstrijd al dat er een staartje aan het duel tussen Velsenoord en Waterloo zou komen. ,,Volgens een voetballer van ons stond er een onrechtmatige speler op het veld bij Waterloo. Het is een tweeling, maar de verkeerde stond vandaag op het veld.’’

Schorsing

Het bestuur van Velsenoord speelde het door naar de KNVB en de voetbalbond heeft de zaak onderzocht. Afgelopen week volgde de uitspraak van de KNVB.

De betreffende speler heeft zes wedstrijden schorsing gehad en Waterloo heeft een boete van 250 euro gekregen. De ploeg van trainer Roy Kloes kreeg bovendien een punt in mindering en het duel moet op tweede paasdag worden overgespeeld.

Volgens Kloes gaat het niet om een tweeling, wel om een broer.

,,Het was echter bij de scheidsrechter en Velsenoord bekend dat we personele problemen hadden. Ik had vooraf aangegeven dat er in de rust iemand zou aansluiten. Als de wedstrijd in 1-1 was geëindigd, dan was niemand er na afloop over begonnen. Omdat we de wedstrijd in de slotfase met 2-1 wonnen, zijn de emoties gaan spelen en heeft Velsenoord het aangekaart bij de KNVB.’’

Excuses

Kloes baalt ervan. ,,Ik had het nooit moeten doen, want als invaller had hij geen invloed op het wedstrijdverloop. Namens VV Waterloo wil ik mijn excuses aanbieden. Hopelijk kunnen we er een mooie pot van maken als de wedstrijd wordt overgespeeld.’’

Voor Velsenoord betekent de herkansing een mogelijkheid om te stijgen op de ranglijst. Het elftal uit Velsen-Noord staat op dit moment vierde, maar een overwinning brengt de ploeg van Grille dichterbij de top en de kans op promotie.

Volgende stap

Of Velsenoord volgend seizoen derde of vierde klasse speelt, trainer Grille blijft in ieder geval aan boord. De oefenmeester uit Beverwijk heeft zijn contract met een jaar verlengd. FC Velsenoord wil graag de volgende stap zetten met het eerste elftal.

,,Mario heeft op allerlei vlakken in de afgelopen twee seizoenen enorm veel gedaan voor de club met zijn voetbalervaring. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij het team naar een nog hoger niveau kan tillen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal