Op zoek naar kandidaten voor Erfgoedprijs Heemstede-Bennebroek. Draag iemand voor die in 2020 of 2021 een initiatief realiseerde

Opening van de Trambrug.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
Heemstede/Bennebroek

De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de Erfgoedprijs van deze organisatie. Inzendingen moeten uiterlijk 28 februari binnen zijn. Het gaat om mensen of organisaties die een initiatief in de jaren 2020 of 2021 hebben gerealiseerd.

Eerdere prijswinnende projecten waren onder meer de Trambrug in Bennebroek, het herstel van de pui van het pand J. Zijlstra Hz aan de Raadhuisstraat en de restauraties van het Wapen van Heemstede en van het St. Luciaklooster.

De organisator beloont elk jaar een erfgoedproject met een prijs, genaamd de ’Burgemeester David Eliza van Lennepprijs’. Deze werd ingesteld in 2015 ter gelegenheid van deze vermaarde burgemeester.

De jury, onder leiding van Wim de Wagt, zal een keus maken uit drie genomineerde projecten. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de NVHB in juni van dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een kunstwerk van Rosita van Wingerden. Kandidaten kunnen nog worden aangemeld via ellenkerkvliet@gmail.com

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.