Velsense zangeres Rebecca kan belofte eindelijk waarmaken in Patronaat

The Dashboard Danglers met zangeres Rebecca in het midden.© foto Bullet-Ray

van onze verslaggever
Velsen

„Het is heel frustrerend als je staat te popelen om op te stijgen en iets heeft je cowboylaarzen aan de grond gelijmd,’ zegt Rebecca Bakker. De Velsense is zangeres van de band The Dashboard Danglers.

In 1998 werd ze tweede in de finale van de Soundmixshow, nu omringt ze zich op de bühne met vier ras-muzikanten die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in de muziekindustrie. Zondag 5 maart treedt ze met haar band op in Patronaat in Haarlem.

Met de show ’Take Me Home’ wilde ze enige tijd geleden een tour maken in de grote zalen van theaters tot de corona uitbrak. Nu dus een herkansing. „We hebben destijds best even een potje zitten kniezen, maar dat duurde niet lang. Jaco, onze bandleider geeft nooit op.”

Ze lacht: „Het is een mooi cluppie bij elkaar. Die mannen zijn zó goed. Na elk optreden zeggen mensen: ’Jullie hebben zo’n plezier samen, dat spat ervan af!’” De band bestaat verder uit zanger en gitarist Marcel de Groot, drummer Léon Klaasse, bassist en Martin Bakker en zanger, bassist, gitarist, componist plus bandleider Jaco van der Steen.

Het optreden in Patronaat is in het kader van Sunday Sessions: country- en americanamuziek, zowel covers als eigen werk waar Boudewijn de Groot de Engelstalige teksten voor schrijft.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Patronaat.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.