Reddingswerk in eerste Turkse provincies afgerond

ANP Producties | Bron: ANP
Ankara

De zoek- en reddingsoperaties in de provincies Sanliurfa en Kilis, in het zuiden van Turkije, zijn afgerond. Dat meldt de Turkse autoriteit voor Rampen en Noodsituaties (AFAD). De reddingsteams reizen door naar andere provincies, waar nog wel hulp nodig is.

Sanliurfa, dat iets meer dan 2 miljoen inwoners telt en grenst aan Syrië, is een van de tien provincies die zijn getroffen door de aardbevingen van maandag. Eerder op de ochtend meldde AFAD nog dat reddingswerkers in de provincie Sanliurfa iemand levend onder het puin vandaan hebben gehaald, 69 uur na de beving. Kilis is een veel kleinere provincie, met maar 140.000 inwoners, waar wel relatief veel Syrische vluchtelingen wonen. President Recep Tayyip Erdogan brengt donderdag een bezoek aan onder andere die getroffen regio.

Ook op andere plaatsen zijn meldingen van overlevenden die na drie dagen worden bevrijd. Maar de tijd dringt. Volgens hulpverleners slinkt de kans om na 72 uur nog overlevenden te vinden sterk. In Turkije en Syrië zijn in totaal al zeker 16.000 doden geteld.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.