Parkeerplekken voor deelscooters in Bloemendaal. Het is een proef waar bewoners over mogen meepraten

Een scooter van e-deelscooterdienst Felyx.© Archieffoto ANP

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Er komt een proef met parkeervakken voor elektrische deelscooters in Bloemendaal. Lukraak geparkeerde scooters maken het wandelen over de trottoirs soms lastig. Vooral voor mensen met een rollator, kinderwagen of rolstoel.

Het gaat om scooters van het bedrijf Felyx, die in de dorpskernen Bloemendaal en Overveen worden aangeboden. In de gebruikersapp van Felyx wordt aangegeven waar de parkeerplekken zich bevinden. Er zijn er in de gemeente acht uitgekozen met genoeg doorloopruimte.

De locaties voor deelscooters zijn in Bloemendaal bij het station, naast de kruising Bloemendaalseweg/Rustenburgherweg, aan de Bloemendaalseweg bij het Bispinckpark en naast de kruising Brederodelaan/Donkerelaan.

In Overveen komen de scooters te staan naast de kruising Bloemendaalseweg/Dompvloedslaan, Bloemendaalseweg/winkelstraat Overveen, Julianalaan onder het Randwegviaduct en Korte Zijlweg tegenover het Zandvoorterpad.

Verder zijn er nog twee plekken waar de scooters vrij kunnen worden geparkeerd: bij de hockeyclub Bloemendaal aan de Zomerzorgerlaan (in een onverharde berm) en op de Kop van de Zeeweg.

Na de evaluatie van de proef met parkeervakken, besluit het college van B en W of de deelscooters blijvend (met een vergunning) mogen worden aangeboden, met of zonder parkeervakken. Inwoners en gebruikers van de deelscooters kunnen via bloemendaal.nl/deelscooters reageren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.