Prinsesselaan in Beverwijk tot en met vrijdag afgesloten om gasleidingen te vervangen

De Prinsesselaan in Beverwijk is tot met vrijdag afgesloten.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Dennis Mantz
Beverwijk

Veel Beverwijkers zal het niet zijn ontgaan: de afsluiting van de Prinsesselaan in het centrum. De bodem is er verontreinigd en er wordt een gasleiding vervangen.

Non-stop draaien er tussen het casino en het Chinese restaurant op de Prinsesselaan grote grijze aggregaten, omringd door stalen hekwerken die de straat op dat deel volledig afsluiten. Verder staan er onder meer expansievaten en een blauwe ’calamiteitenkeet’ om de werkzaamheden mogelijk te maken.

(Tekst gaat door onder de foto)

Materieel om de gasleidingen te kunnen vervangen.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Een paar medewerkers zijn er woensdag druk mee. „We zijn hier alle gasleidingen aan het vervangen”, vertellen ze met laarzen aan hun voeten. „En nee, we zijn voorlopig dus nog niet van het gas af”, grappen ze.

Volgens de gemeente Beverwijk is het onduidelijk hoe de bodemverontreiniging is ontstaan. ,,Om de bodemverontreiniging te verhelpen wordt met een zuiveringsinstallatie een bodemsanering gedaan”, verduidelijkt een woordvoerder. ,,De zuivering is nodig, zodat het personeel dat de gasleiding vervangt, de werkzaamheden veilig kan uitvoeren.”

De straat – een veel gebruikte route richting de snelweg - is nog afgesloten tot en met 10 februari 16 uur. Omrijden kan over de Zeestraat via de N197 naar de snelweg A22. Of via de Zeestraat en de Dokter Schuitstraat naar de Prins Bernhardlaan en Akerendamlaan.

Bezoekers dienen zich te melden bij de uitvoerder.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.