Fakkeldrager die Kaag bedreigde toch geen lijsttrekker Jezus Leeft!

ANP
HAARLEM

Fakkeldrager Max van den Berg wordt toch niet de lijsttrekker in Noord-Holland van de partij Jezus Leeft! bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dat bevestigt oprichter van de partij Joop van Ooijen.

Reden is dat Van den Berg vorige week te laat was voor zijn aanmelding op de kieslijst. Dat kwam volgens Van Ooijen omdat zijn rechtszaak die dag langer duurde dan verwacht en hij vervolgens ook nog pech had in het openbaar vervoer. De beoogde lijsttrekker was slechts enkele minuten te laat. „Maar er was niemand meer aanwezig om de inschrijving te verwerken”, aldus Van Ooijen.

De Amsterdammer Van den Berg stond vorige week terecht omdat hij zich vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag begaf. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor in hoger beroep 174 dagen cel en zes maanden voorwaardelijk tegen hem. Het hof doet 13 februari uitspraak in deze zaak.

In plaats van Van den Berg zal nu Adriaan Coppens optreden als lijsttrekker. De partij is niet van plan pogingen te ondernemen om Van den Berg alsnog op de kieslijst te krijgen.

Lees ook: Fakkeldrager die Kaag bedreigde is lijsttrekker voor Jezus Leeft! bij Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.