Man (26) na een maand aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op agenten. Politie loste in januari schoten in een poging de dader te pakken

© Politie

Internetredactie
Hoofddorp

Een 26-jarige man is maandagochtend aangehouden op verdenking van auto-inbraak en poging tot doodslag op 12 januari.

Twee agenten raakte op 12 januari licht gewond toen ze een verdachte van auto-inbraak probeerden staande te houden. Kort daarna ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Hierbij werd een agent kort meegesleurd en liep de andere agent letsel op doordat zijn arm werd geraakt. Toen het voertuig op de vlucht sloeg en de agent verwondde, loste de andere agent twee schoten gericht op het voertuig. De bestuurder wist alsnog weg te komen. De auto van de man is later leeg aangetroffen aan de Landleeuw.

Een zoekactie heeft toen niet geleid tot een aanhouding, maar na onderzoek kon de politie genoeg bewijsmateriaal verzamelen om maandagochtend een 26-jarige man aan te houden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak en poging tot doodslag.

De agent kon ondanks de lichte verwondingen snel weer aan het werk. De agent die de schoten loste, krijgt extra ondersteuning voor het verwerken van het gebruik van het dienstwapen.

Lees ook: Politie schiet op auto vluchtende inbreker in Hoofddorp

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.