Muzieksessies voor kwetsbare mensen in Haarlem

Samen muziek maken.© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Mensen met een al dan niet psychische kwetsbaarheid kunnen onder begeleiding van een ervaren muziekcoach muzieksessies volgen in het Slachthuis in Haarlem-Oost

De sessies, onder de naam Slacht-kracht, starten op donderdag 9 maart. De deelnemers werken met elkaar toe naar een muzikale afsluiting. De focus gaat uit naar de muzikale ontwikkeling, maar tegelijkertijd wordt er op een ontspannen manier gewerkt aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Onder leiding van muziekcoach Niek Stronks gaan de deelnemers improviseren en samenspelen, oftewel muziek maken. Met stem, muziekinstrumenten en lijf worden ritmes en melodieën gecreëerd. Het maakt niet uit of de deelnemers wel of geen muzikale ervaring hebben. Iedereen is welkom om mee te doen. De Slacht-kracht sessies bestaan uit twaalf bijeenkomsten van drie uur op de donderdagmiddag in het Slachthuis.

Naast de muziekcoach is er tijdens de sessies ook een begeleider vanuit Roads aanwezig. De afgelopen maanden vond al een aantal introductielessen plaats in de Haarlemse wijken. Er is nog plek om mee te doen. Deelname is gratis na een intakegesprek met de begeleider van Roads. Meer informatie en aanmelden via: hart-haarlem.nl/slacht-kracht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.