Man mishandeld en belaagd op Wagenweg in Haarlem

© Foto ANP

Internetredactie
Haarlem

Afgelopen zaterdagnacht heeft een mishandeling plaatsgevonden op de Wagenweg in Haarlem.

Iets voor middernacht verliet een 18-jarige man samen met twee anderen een horecagelegenheid aan de Wagenweg in Haarlem. Op het moment dat ze aanstalten maakten te vertrekken, werden ze benaderd door een groep jongeren. Deze jongeren, op dit moment vier, beschuldigden het slachtoffer van stoerdoenerij en zochten fysiek de confrontatie op.

Het slachtoffer gaf aan dat hij geen problemen wilde, maar werd van zijn fiets geduwd. De man viel tegen een auto en werd vervolgens in zijn gezicht geslagen.

In een poging aan hun belagers te ontkomen, sloegen het slachtoffer en de twee anderen op de vlucht. De groep van vier was inmiddels uitgegroeid tot een groep van vijftien tot twintig jongeren, waarvan een groot deel zich verplaatste op e-bikes.

Door de Haarlemmerhout werden de slachtoffer en zijn vrienden achterna gezeten. Op de Kleine Houtweg werden ze klem gereden en opnieuw belaagd door de groep. Pas toen een echtpaar het slachtoffer en zijn vrienden te hulp schoot ging de groep jongens er snel vandoor.

Momenteel onderzoekt de politie deze zaak.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.