KIOS voert afspraken niet uit en verliest van koploper Velocitas

Pim Lemmers
Nieuw-Vennep

Het is KIOS zaterdagavond niet gelukt om koploper Velocitas te verslaan. In Sporthal De Estafette verloor de eersteklasser (E) uiteindelijk met 21-26.

,,Om zicht op de titel te behouden, hadden wij vandaag moeten winnen.”, baalde verliezend coach John van Duuren zichtbaar. Het verlies is een lelijke streep door de rekening van KIOS. De ploeg wilde dit seizoen, zowel op het veld als in de zaal, promoveren.

Op het veld ligt men nog altijd op koers. In de zaal hebben Velocitas en Refleks nu de beste papieren. Voorafgaand aan het duel had Van Duuren nog goede hoop dat zijn team Velocitas zou kloppen. ,,Wij winnen met twee doelpunten verschil”, zei hij hardop. De ploeg had in de aanloop, naar misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de competitie, hard getraind. Zonder Van Duuren, die samen met zijn familie zijn zestigste verjaardag in een vakantiehuisje vierde.

Zelfvertrouwen

KIOS startte vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Het moest echter wel de geblesseerde Ilse Landman (schouder uit de kom) missen. Zij werd vervangen door Esmee Keijzer.

Alleen het eerste gedeelte van de wedstrijd kon KIOS zijn tegenstander volgen: 2-3. Voor KIOS scoorde Pim van der Heijde en Rick Blom. Vervolgens dicteerden de bezoekers de wedstrijd. Van Duuren moest lijdzaam toekijken hoe zijn team op alle fronten werd afgetroefd. ,,De ploeg voerde de afspraken niet uit, en maakte onnodig veel fouten en overtredingen”, blikte de Amsterdammer na afloop terug. De bezoekers uit Leiderdorp kregen gedurende de wedstrijd maar liefst vijftien strafworpen mee. ,,En dat had in mijn ogen echt niet hoeven te gebeuren”, aldus Van Duuren. Daan Landman was topscorer met zeven doelpunten.

Het duel in de onderste regionen in de eerste klasse E, tussen Atlantis en Rapid, werd na vijftig minuten spelen enigszins geflatteerd gewonnen door Atlantis: 27-14. Door het verlies wordt handhaving voor de hekkensluiter nu een bijna onmogelijke opgave.

Oosterkwartier, uitkomende in de tweede klasse G, verloor zaterdagavond met 21-13 bij ODO. Roan Wolvers debuteerde bij de Haarlemmers.

Pim Lemmers

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen