Oekraïne en Rusland wisselen weer gevangenen uit

ANP Producties | Bron: ANP
KievMoskou

Rusland en Oekraïne hebben bijna 180 gevangenen uitgewisseld, lieten beide landen zaterdag weten. De Oekraïense topadviseur Andriy Yermak zei dat 116 Oekraïners naar hun land terugkeerden, terwijl 63 Russische krijgsgevangen weer naar huis mochten, meldde het Russische ministerie van Defensie.

Het ministerie zei dat onder de vrijgelaten Russen zich mensen uit een "gevoelige categorie" bevonden, zonder dit verder toe te lichten. Hun vrijlating kwam tot stand na bemiddeling van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Oekraïners die weer naar huis komen, vielen in Russische handen bij de verdediging van Marioepol en gevechten rond Cherson in Zuid-Oekraïne en Bachmoet in het oosten van het land.

Buitenlandse hulpverleners

Verder kreeg Oekraïne ook de lichamen terug van twee Britse hulpverleners die in januari om het leven kwamen toen ze in de regio Donetsk in Oost-Oekraïne hielpen bij de evacuatie van burgers.

Donderdag kwam in Bachmoet nog een Amerikaanse arts om het leven die werkte voor de hulporganisatie Global Outreach Doctors. Hij werd gedood toen zijn auto werd geraakt door een raket.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.