Oekraïne: doden en gewonden door raket op woning in Kramatorsk

ANP Producties | Bron: ANP
Kramatorsk

In de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk zijn volgens de politie minstens drie doden en twintig gewonden gevallen toen een raket op een appartementengebouw landde. "Reddingswerkers, politieagenten en openbare nutsbedrijven zijn ter plaatse om het puin van het verwoeste gebouw te doorzoeken", schreef regionale gouverneur Pavlo Kirilenko op Telegram. "Waarschijnlijk bevinden zich er nog mensen onder."

Kirilenko plaatste een foto bij zijn Telegram-bericht. Daarop is een vier verdiepingen tellend gebouw te zien dat grote schade heeft opgelopen.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski is ervan overtuigd dat het een Russische raket betrof. "De enige manier om het Russische terrorisme te stoppen is door het te verslaan", schreef hij op Twitter. "Met tanks. Straaljagers. Langeafstandsraketten."

Moskou heeft niet bevestigd dat het getroffen gebouw door een Russische raket is geraakt. Kiev heeft Moskou sinds het begin van de invasie herhaaldelijk beschuldigd van het lukraak beschieten van civiele infrastructuur, een beschuldiging die Moskou steevast verwerpt.

Vorige maand kwamen minstens 44 mensen om het leven toen een Russische raket een flatgebouw in de oostelijke stad Dnipro raakte. De Russische troepen proberen de stad Kramatorsk en de hele Donetsk-regio in handen te krijgen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.