Wil van Soest opteert toch voor terugkeer in Staten van Noord-Holland

Wil van Soest en Wybren van Haga© Provincie NH en ANP/Bart Maat

Van onze verslaggever
Haarlem

Even zag het ernaar uit dat aan de lange politieke carrière van Wil van Soest een einde zou komen. De partijleider van de Amsterdamse Partij van de Ouderen en in die hoedanigheid ook Statenlid in Noord-Holland gooide onlangs wegens geldgebrek de handdoek voor deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen.

„Maar toen kwam BVNL, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga op de lijn met de mededeling dat ik carte blanche krijg op het ouderendossier als ik de runningmate van lijsttrekker Ennio Senese zou worden”, aldus Van Soest. „Daarom slaan we de handen ineen om ouderen in onze provincie een stem te geven.”

BVNL wil van Noord-Holland de meest seniorvriendelijke provincie van Nederland te maken: betaalbare woningen en kleinschalige woonzorg instellingen voor ouderen. Gezondheidszorg in de buurt, bus- en tramhaltes op loopafstand en voldoende bankjes en openbare toiletten.

Wybren van Haga ziet in de 86-jarige Van Soest nog altijd een strijdvaardige vrouw. „Als ik haar vol passie hoor praten over hoe zij de groeiende eenzaamheid onder ouderen wil verjagen en daarbij zie dat zij het ouderenbelang te vuur en te zwaard wil verdedigen, dan zie een vrouw die van haar werk houdt en keihard wil blijven werken voor de ouderen”, aldus Van Haga die vaststelt dat het niks voor Van Soest is om achter de geraniums te gaan zitten. „Met haar brok aan ervaring is zij bovendien de ideale runningmate voor lijsttrekker Ennio Senese die eerder werd gepresenteerd (1). Zo heeft ze ruime ervaring op de dossiers wonen, werken en de energietransitie.’’

De BVNL-voorman laat weten dat hij bij voorkeurstemmen de Staten ingaat. ,,Maar stem vooral op de nummers 1 of 2. Dan krijg je de ondernemersgeest van Senese en het kloppend hart voor ouderen van Van Soest, de oudste politicus van Nederland.”

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.