Dessing bovenaan en Baudet onderaan lijst Forum voor Democratie in Noord-Holland

Johan Dessing lijsttrekker van FvD in Noord-Holland.© ANP/Bart Maat

Van onze verslaggever
Haarlem

Johan Dessing (57) is lijsttrekker in Noord-Holland van Forum voor Democratie bij de komende Statenverkiezingen. Dessing is momenteel al fractievoorzitter. Op nummer 2 staat Ralf Dekker (65), die nu ook al deel uitmaakt van de fractie.

Op de derde plaats staat nieuwkomer Rebecca de Knegt (33). Momenteel bezet FvD drie van de 55 zetels in de Staten van Noord-Holland. Op de derde zetel neemt maandag 6 februari partijleider Thierry Baudet plaats. Hij vervangt Joyce Vastenhouw, die wegens een verhuizing naar het oosten des lands de Staten moest verlaten. Op Baudet kan op 15 maart ook gestemd worden in Noord-Holland. Hij staat als vijftigste op de lijst en is de lijstduwer.

Dessing gaat de verkiezingen in met de vraag voor de kiezer: ’Gaan we door met het beleid van VVD en D66 of kiezen we voor fundamentele verandering?’ Hij kiest voor het laatste. Speerpunten uit het FvD-programma zijn: Niet meewerken aan nieuwe vergunningen voor AZC’s en de bestaande vergunningen intrekken; de A8 doortrekken tot de A9; geen onteigening van boeren; macht naar de burger: bindende referenda; geen zonneakkers of windturbines.

Dessing is ook Eerste Kamerlid en hij werkt als luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. Dessings specialiteiten zijn infrastructuur en ruimtelijke ordening. Ralf Dekker studeerde geologie en daarna bedrijfskunde. Hij werd werkzaam in de consultancy en het bankwezen en werd uiteindelijk lid van de raad van bestuur van de Rabobank. In 2011 werd Dekker voorzitter van De Groene Rekenkamer, een klimaat- en milieukritische stichting.

Rebecca de Knegt is opgegroeid in Castricum en studeerde bestuurskunde en rechten. Ze werkt bij FvD als jurist en hekelt de alsmaar toenemende regulering en de opgelegde energietransitie.

Forum voor Democratie is in Noord-Holland lijst 1. Dat is omdat de partij bij de vorige verkiezingen in 2019 als grootste uit de bus kwam. Van de negen zetels die de partij daarmee in de Staten behaalde, raakte de fractie er zes kwijt door afsplitsingen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.