Meedenken over het Harmonielaantje in Beverwijk: hoe moet de speeltuin eruit komen te zien?

Het voetbalplein van het Harmonielaantje is nu tijdelijk in gebruik als opslaglocatie.© Foto Friso Bos

Van onze verslaggever
Beverwijk

Het speelterrein aan het Harmonielaantje in Beverwijk is toe aan een opknapbeurt. Daarom houdt de gemeente Beverwijk woensdagmiddag 1 februari in de speeltuin een meedenksessie voor kinderen en omwonenden. Die begint om 15.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

De gemeente wil samen met de gebruikers werken aan plannen voor de speeltuin. Hoe moet het speelterrein eruit gaan zien? Wat moet er blijven en wat zou er moeten veranderen?

De grote speeltuin ligt achter de woningen van Duinwijklaan, Zeestraat en Groenelaan en is een speeltuin voor kinderen waar zowel heel jonge kinderen als jongeren terechtkunnen. Van heinde en verre komen ze af op het voetbalplein met stalen doeltjes. ,,Waar mogelijk en nodig wordt het groen verbeterd en er zal ook moeten worden gekeken naar het grote asfaltvlak’’, laat de gemeente weten.

Ideeën

Met de ideeën uit de buurt, maar vooral van de kinderen gaat de gemeente vervolgens aan de slag. Er wordt een ontwerp gemaakt waarin zoveel mogelijk ideeën zijn verwerkt. Mogelijk dat niet alles kan, maar waar mogelijk komen de ideeën terug in de vernieuwde speeltuin. Het ontwerp daarvan wordt dit voorjaar nog rondgestuurd in de buurt. Dan kan iedereen nog een keer reageren. De verwachting is dat uitvoering van de speeltuin in het najaar plaats gaat vinden.

Het speelterrein staat al jaren op de planning voor een opknapbeurt. Nadat het in 2018 in gebruik was als tijdelijke parkeerplaats in verband met de werkzaamheden aan de Groenelaan zou het in 2020 aan de beurt zijn. In 2021 werd de aanpak uitgesteld omdat andere speelterreinen er nog veel erger aan toe waren. Daarnaast waren bijeenkomsten met omwonenden lastig in verband met de coronaregels. Vorig jaar februari kondigde de gemeente een nieuwe poging aan en die gaat nu dus van start. Momenteel is het voetbalplein in gebruik als opslag voor werkzaamheden aan de gasleiding.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.