United/DAVO heeft Houdini-act nodig na nederlaag tegen Real Sranang

Nigel Kales in duel met een tegenstander van Real Sranang.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rinus van der Lugt
Haarlem

Niet dat de situatie al uitzichtloos is, maar United/DAVO-trainer Ayhan Gargili heeft een Houdini-act nodig om aan het eind van het seizoen een ploeg achter te laten die nog in de derde klasse zal spelen. Tegen concurrent Real Sranang moesten de Haarlemmers een 0-5 nederlaag incasseren.

,,Ik geef niet op’’, stelde Ayhan Gargili vastberaden. ,,Dat zit niet in mijn aard. Maar dat het niet makkelijk wordt, dat begrijp ik ook wel.’’ Eigenlijk heeft Gargili maar een enkel facet van de voetbalsport nodig, al is dat wel het minst controleerbare deeltje: geluk.

,,Dat ontbreekt bij ons’’, had de fanatieke trainer zelf natuurlijk ook wel gezien. ,,Ook tegen Real Sranang ontbeerden we dat. Een schot dat net naast gaat, een bal die net voor de lijn wordt tegengehouden, een overtreding waar niet voor wordt gefloten, maar vervolgens uit de tegenaanval wel een doelpunt oplevert. Het is om moedeloos van te worden.’’

Het tweede facet waar Gargili aan moet werken is dat als de spelers op achterstand worden gezet, niet meteen de koppies gaan hangen, maar juist de mouwen worden opgestroopt en dat alles in het werk wordt gesteld de wedstrijd te keren.

Helaas hebben de spelers daar dit seizoen erg veel moeite mee. Ook tegen de bezoekers kon de thuisploeg tot tien minuten na de wissel goed tegenstand bieden, maar op het moment dat de Amsterdammers aan de leiding kwamen, was het over met United DAVO.

,,Maar ik ben er van overtuigd dat als de afspraken worden nagekomen, wij aan het eind van het seizoen via de nacompetitie ons veilig kunnen spelen. Maar dat mag niet te lang op zich laten wachten.’’

VSV-trainer Paul Meinders was zaterdag wel een tevreden man. Niet alleen omdat zijn ploeg fraai met 3-2 van RKAVIC won, maar vooral omdat de ziekenboeg weer leeg begint te lopen.

Dat zijn ploeg desondanks de tweede helft nodig had om een 1-2 achterstand weg te werken, was opvallend. ,,Wij hadden voor de rust al moeten toeslaan. We kregen in ieder geval kansen genoeg.’’ De beslissing laatste man Faassen op de spits van de bezoekers te zetten, zorgde voor de oplossing. Max Hummel (tweemaal) en Jesse Kooiman waren de schutters.

Overige uitslagen:

JOS Watergraafsmeer-Olympia Haarlem 1-6. Doelpunten Olympia Haarlem: Dowaah (driemaal), Monji (tweemaal), Schilder.

Stormvogels-SCPB’22 3-0. Doelpunten Stormvogels: J. Koridon, Van Essen, Th. Scholten.

SCW-Stompwijk 1-2. Doelpunt SCW: Van Luling.

Van Nispen-DWO 0-1. Gestaakt wegens ongeval.

Meer nieuws uit Sport Regionaal