Beethoven-project en oud-Hollandse muziek in concertzaal ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord

De Zoete Inval.

Van onze verslaggever
Santpoort-Noord

Pianist Patrick Hopper hervat zijn Beethoven-project in concertzaal ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord. Zaterdag 4 februari is hij terug op het podium om twee sonates ten gehore te brengen, waaronder de bekende Waldstein-sonate.

Hopper, ook organist, componist en dirigent, weet veel over Beethoven. Naast spelen zal hij het publiek over de componist vertellen.

Een dag later speelt muziekensemble De Zoete Inval in het voormalig kerkje. De leden bespelen allerlei historische instrumenten waarmee ze oud-Hollandse instrumentale muziek (de periode 1600-1750) maken.

Volkse melodieën uit anonieme bronnen vormen het repertoire van het muzikale gezelschap. De historische bronnen zijn voor hen als een schat aan melodieën die lang niet ten gehore zijn gebracht. Ook tijdens dit optreden wordt er tussen de muziek door verteld.

Beide dagen starten de optredens om 15 uur. Publiek is een half uur van te voren welkom. U mag gratis naar binnen. Na afloop is een collecte met een richtlijn van 10 euro. Meer informatie staat op mosterdzaadje.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.