Chai wint eerste voorronde Rob Acda Award

Chai in actie.© foto Marcus van Dam

Peter Bruyn
Haarlem

De groep Chai rond het aan het conservatorium InHolland studerende duo van zangeres Cheyenne Howell en gitarist Rasmus Bisschop heeft afgelopen donderdag de eerste voorronde van de Rob Acda Award gewonnen en plaatst zich daarmee voor een finaleplaats bij het Haarlemse popmuziekconcours op 12 maart in Patronaat. Ook Phil Meds, die de publiekprijs won en ’runner up’ Oliver Aron maken nog kans op een plek.

Chai speelt op overtuigende wijze toegankelijke pop- en rockmuziek. De jury prees de energie van Chai en de stem van frontvrouw Cheyenne. ’Hier staat duidelijk een band in dienst van een sterke frontvrouw,’ was er in het juryrapport te lezen. Chai onderscheidde zich nadrukkelijk in de eerste voorronde, wat niet weg neemt dat alle kandidaten zich op een buitengewoon professioneel niveau presenteerden.

De uiteindelijke winnaar van de finale op 12 maart mag traditiegetrouw Bevrijdingspop in Haarlem openen. Daarnaast voorziet de prijzenpot in studiotijd en professionele begeleiding in de aanloop van de popcarrière.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.