Van der Sar verwacht geen nieuwe centrale verdediger bij Ajax

ANP
Amsterdam

Edwin van der Sar verwacht niet dat Ajax zich in de laatste dagen van de transferperiode nog gaat versterken met een centrale verdediger. De Amsterdamse club nam afgelopen maand afscheid van Daley Blind en Lisandro Magallán. Ahmetcan Kaplan mist de rest van het seizoen vanwege een knieblessure.

Ajax benaderde eerder deze maand Leonardo Balerdi, maar de Argentijnse verdediger gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij Olympique Marseille. Trainer Alfred Schreuder hoopte dat hij er nog een andere centrale verdediger bij zou krijgen. De coach uit Barneveld werd donderdag echter ontslagen na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1).

Volgens Van der Sar heeft het uitblijven van een centrale verdediger niets te maken met het vertrek van Schreuder. „Met elkaar, de trainer en het technisch management, bepalen we welke spelers er zijn, welke gaten er zijn en of er de komende dagen nog wat gebeurt of niet. Ik denk niet dat er nog een verdediger bij komt.”

Ajax heeft nog geen opvolger gevonden voor de vertrokken Marc Overmars, de directeur voetbalzaken die vorig jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag is vertrokken. Ook is de club nog op zoek naar een technische man voor de raad van commissarissen, na het vertrek van Danny Blind.

Van der Sar gaat niet helemaal mee met de stelling dat er in de top van Ajax op dit moment te weinig ervaren mensen met veel verstand van voetbal rondlopen. „Dan onderschat je Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die deze functie ook heeft uitgeoefend bij Vitesse en sc Heerenveen”, zei hij over de technische managers van de huidige nummer 5 van de Eredivisie. „Maar dat we er niet florissant voorstaan is duidelijk.”

De hoogste prioriteit voor Ajax is nu de komst van een nieuwe trainer. De club speelt met de gedachte om John Heitinga, de coach van Jong Ajax, door te schuiven naar de technische staf van het eerste elftal. Van der Sar wil ook snel een opvolger voor Schreuder aanstellen. Hij houdt voorlopig alle opties open. „Het kan iemand voor de korte of lange termijn worden”, zei de directeur die zelfs niet uitsluit dat de opvolger van Schreuder zondag al tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior op de bank zit.

Ajax versterkte zich deze transferperiode al wel met Gerónimo Rulli. De Argentijnse doelman kwam over van Villarreal.

Meer nieuws uit Ajax