Achteraan aansluiten voor de Schalkwijkerbrug in Haarlem: verbouwing gaat nog zes maanden duren

Werkzaamheden aan de Schalkwijkerbrug.© United Photos/Paul Vreeker

Werkzaamheden aan de Schalkwijkerbrug.© United Photos/Paul Vreeker

1 / 2
Tomas Doolaar
Haarlem

Achteraan aansluiten in de lange rij voor de Schalkwijkerbrug in Haarlem. Bij de werkzaamheden aan de brug ontstaat momenteel de nodige drukte. En dat zal niet snel minder worden: de verbouwing duurt nog minimaal zes maanden.

De geplande vervanging van de oude brug is eerder deze maand begonnen. De zuidhelft van de brug is afgesloten, net als een deel van de Lange Herenvest, waardoor verkeer vanuit twee richtingen over twee rijstroken aan de andere kant moet. Hierbij ontstaan wachttijd en drukte, vooral wanneer de naastgelegen Lange Brug ook open staat.

De Schalkwijkerbrug vóór de huidige werkzaamheden. De historische hekken zullen teruggeplaatst worden.

Vooral fietsers en voetgangers moeten oppassen. Een deel van het fietspad is slecht begaanbaar, waardoor fietsverkeer niet veel bewegingsruimte heeft. Voetgangers doen er - nog meer dan normaal - goed aan op de daarvoor aangewezen oversteekplekken te gebruiken, aangezien op andere plekken de toegang tot de stoep geblokkeerd is en zij zo vast kunnen komen te zitten op de autorijbaan. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

Nadat de zuidkant van de brug vervangen is, zal het werk overgaan naar de noordkant. Het wegdek van de oude brug vertoonde scheuren en het beton brokkelde af. Tijdens de verbouwingen is de vaarweg onder de brug afgesloten. Gepland is dat de verbouwing in totaal zo’n 2.7 miljoen euro zal kosten.

Lees ook: Een jaar en 1,7 miljoen later wordt de Schalkwijkerbrug in Haarlem dan eindelijk écht vervangen. ’Het beton brokkelt af’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.