Nieuwe raadsvergadering over positie burgemeester Roest in Bloemendaal

Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

Over de positie van burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal komt een nieuwe raadsvergadering. Die is geprikt op donderdag 2 februari om 19.00 uur, voorafgaand aan de reguliere raadsvergadering die om 20.00 uur begint.

De burgemeester en de griffie waren genoodzaakt deze extra vergadering uit te schrijven, doordat de raadsvergadering van afgelopen maandagochtend op een farce is uitgelopen. Er waren maandag niet genoeg raadsleden om aan het quorum te voldoen (de helft van de negentien volksvertegenwoordigers plus één).https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20230123_46285437

Lees ook: Schertsvertoning in Bloemendaalse raadszaal. Burgemeester Roest beent na anderhalve minuut boos weg uit gemeenteraad met slechts vier raadsleden

Komende maandag 30 januari vindt er over de burgemeestersbenoeming eerst een gesprek plaats tussen de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en de fractievoorzitters van de politieke partijen. Als raadsleden na deze bijeenkomst nog vragen hebben, dan kunnen deze nog aan Roest worden gesteld tijdens de nieuw uitgeschreven raadsvergadering.

De termijn van Roest (68) loopt in september af. Gezien zijn leeftijd kan hij niet voor nog een volle termijn van zes jaar worden benoemd. Hij heeft er eerder op gezinspeeld dat hij bereid is als waarnemer langer aan te blijven als burgemeester. Dit is tegen de zin van lokale politieke partijen, zoals Hart voor Bloemendaal, Zelfstandig Bloemendaal en Liberaal Bloemendaal. Zij vinden het beter als Roest na het volmaken van zijn termijn opstapt en plaatsmaakt voor een nieuwe vrouw of man.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.