Sneeuw zorgt voor langzaam rijdend verkeer in het land

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

Sneeuwval zorgt vrijdagochtend in verschillende delen van Nederland voor langzaam rijdend verkeer. Vanaf 08.00 uur geldt code oranje in Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Voor Limburg en het oosten van Gelderland begint code oranje om 10.00 uur, aldus het KNMI.

Volgens de ANWB rijdt het verkeer in het westen van Noord-Brabant op veel plaatsen langzaam door de sneeuw. Ook in de provincie Utrecht en in het zuiden van Noord-Holland rijdt het verkeer hierdoor minder snel.

Rijkswaterstaat meldt meer files dan gebruikelijk voor een vrijdagochtend. De langste zijn op de A27 richting Gorinchem tussen Utrecht-Noord en knooppunt Lunetten, de A58 richting Breda tussen knooppunt Zoomland en knooppunt De Stok en de A58 richting Bergen op Zoom tussen Roosendaal-Oost en knooppunt Zoomland. Op de A9 richting Amstelveen is vanwege gladheid de spitsstrook tussen Heerhugowaard en Akersloot afgesloten.

Gevaarlijke omstandigheden

Eerder waarschuwde Rijkswaterstaat al voor gevaarlijke omstandigheden op de weg in vooral het midden, oosten en zuiden van het land. De buien trekken vanuit het westen over het land waarbij neerslag en natte sneeuw overgaan in sneeuw.

Rijkswaterstaat heeft wegens de gladheid sinds donderdagavond ruim 5 miljoen kilo zout gestrooid.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.