Gluren bij de buren: binnenkijken in onbekende huiskamers en naar muziek en sprookjes luisteren

Een optreden tijdens het festival Gluren bij de Buren.© Foto Maarten J. Eykman

Annemiek Jansen
Beverwijk

De Luie Pianist Tooske Hinloopen, sprookjesverteller Giovanni del Giovannino, het duo Jacky’s Choice en liedjesschrijver Earial treden zondag 5 februari op tijdens het festival Gluren bij de Buren in Beverwijk.

In totaal treden er tussen 12 en 17 uur negentien podiumkunstenaars op in verschillende huiskamers in Beverwijk en Wijk aan Zee. Zo kun je binnengluren in diverse huizen en ondertussen kennismaken met lokale amateurkunst. Het publiek kan vanaf nu zelf zijn programma uitstippelen. Kijk op: glurenbijde buren.nl/programma

Lees ook: Eerste Beverwijkse editie van Gluren bij de Buren in de maak. ’We hopen dat alle wijken in de gemeente vertegenwoordigd zullen zijn’

Behalve huiskamers op onder meer de Wim Kanlaan, de Lijsterbeslaan, de Luxemburglaan en de Laan van Blois openen ook Museum Kennemerland, café De Zon en het Wikkelhuis hun deur.

Landelijk

Er doen 22 gemeenten mee aan het landelijke amateurkunstenfestival dat een initiatief is van Stichting de Bühne. Het festival is voor het eerst in Beverwijk, de organisatie is in handen van het Kennemer Theater.

Elk optreden duurt een half uur en elke act wordt drie keer opgevoerd. Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdrage en reserveren is niet nodig.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.