Vliegtuig met passagiers landt vóór landingsbaan op Schiphol: Oostbaan beschadigd

Een vliegtuig is bezig met landen en passeert de landingslichten van de luchthaven (foto ter illustratie).© ANP

ANP
SCHIPHOL

Een passagiersvliegtuig is donderdagochtend vóór de landingsbaan op Schiphol geland. Rond 08.00 uur landde door nog onbekende oorzaak een vliegtuig van het Amerikaanse Delta Air Lines voor het verharde gedeelte van de Oostbaan. Daarbij raakte niemand gewond.

Het vliegtuig kon gewoon naar de gate rijden, waar de passagiers zijn uitgestapt, laat een woordvoerder van Schiphol weten.

Wel raakte de Oostbaan beschadigd door de landing, waardoor de baan donderdagochtend enige tijd dicht moest. De baan is inmiddels weer open, aldus de woordvoerder. Onder meer twee lampen van de baanverlichting raakten beschadigd, die worden zo snel mogelijk gerepareerd.

Waardoor het vliegtuig voor de landingsbaan neerkwam is nog onduidelijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet verkennend onderzoek naar de landing, zo meldt de raad op Twitter. „We hebben een melding binnengekregen dat er een vliegtuig voor de baan is geland. We gaan nu kijken wat er aan de hand is, en of we verder onderzoek moeten doen”, zo laat een woordvoerder van de Onderzoeksraad weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.