Donderdag drukke spits door windstoten en zware regenval, advies Rijkswaterstaat: ’Werk thuis’

ANP

Rijkswaterstaat (RWS) verwacht donderdag een drukkere ochtend- en avondspits vanwege zware regenval en windstoten. Omdat het op donderdagen altijd al druk is op de wegen, wordt weggebruikers die niet in lange files willen terechtkomen geadviseerd "een andere keuze te maken of thuis te werken voor zover dat mogelijk is".

Het KNMI gaf eerder al code geel af voor meerdere provincies donderdagochtend vanwege de harde wind. Het gaat om zware windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur. Ook wordt regen verwacht.

"Kun je morgen thuiswerken? Dan doe je er goed aan om niet tijdens de spits de weg op te gaan. Doe je dit wel, houd er dan rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn", zegt Rijkswaterstaat over de situatie.

(Tekst gaat door onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor woensdagavond werd al code geel afgekondigd voor het hele land vanwege zware buien en windstoten. Ook kan het onweren en kan er hagel vallen. De stormen trekken woensdag vanuit het westen over ons land.

Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.