Opnieuw meer supermarkten geopend tijdens kerst

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Steeds meer supermarkten zijn open op eerste en tweede kerstdag. Dit jaar zijn klanten in ruim 43 procent van de supers welkom voor een boodschap tijdens eerste kerstdag, en bij bijna 87 procent tijdens tweede kerstdag. Dat blijkt uit een analyse van ANP op basis van cijfers van Openingstijden.nl. Zes jaar geleden was slechts 20 procent van de supers open op eerste kerstdag.

Op tweede kerstdag zijn aanzienlijk meer supermarkten open: bijna negen op de tien. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen het nog om acht op de tien supers ging. Openingstijden.nl scant wekelijks de websites van duizenden retailers om een zo compleet mogelijk overzicht van openingsdagen en - tijden te verzamelen.

Op eerste kerstdag is dit jaar zo'n 43 procent van de supermarkten open, op tweede kerstdag gaat het om 87 procent. In Amsterdam kun je op 25 december bij 150 supermarkten terecht, wat neerkomt op zo'n 81 procent van de supermarkten in de hoofdstad. In Den Haag zijn 69 supermarkten open; 83 procent van alle supers. In Alkmaar (82 procent), Leiden (81 procent) en Almere (87 procent) zijn ook relatief veel supers open op 25 december.

Of de supermarkten geopend zijn, hangt af van de keten waar de supermarkt onderdeel van is. Supermarktketen Dirk van den Broek heeft de meeste supermarktdeuren geopend: zo'n 72 procent van zijn winkels is open. DekaMarkt (70 procent), Plus (68) en Jan Linders (64) volgen. NettoRama is bijna overal gesloten op één winkel na en ook de Aldi en Lidl zijn op eerste kerstdag bijna overal gesloten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.