Duinwijck gaat als koploper winterstop in

Theo Plasschaert
Haarlem

Badminton Duinwijck is ook in de derde wedstrijd van de kampioenspoule ongeslagen gebleven. De kleine 5-3 overwinning in Degiro-hal op Dropshot kwam pas in de slotfase tot stand.

Dubbelspelspecialist Ties van der Lecq zat met een scheenbeenblessure aan de kant, net als in de interland tegen Estland: „Het is pijnlijk. We nemen geen risico’s, want ik wil wel wedstrijdfit aan de buitenlandse toernooien beginnen zoals binnenkort in Maleisië.” Nadia Choukri en Jordy Hilbink waren niet gecontracteerd voor dit duel.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken met een overtuigende zege in het vrouwendubbel met Debora Jille en Imke van der Aar. Dropshot pakte wel het mannendubbel met de Schotse broers Pringle. In de enkelspelen wisselden de kansen: Gayle Mahulette verslikte zich in twee games tegen de Française Rosy Oktavia Pancasari.

Chloë Mayer moest teleurstellend in drie games haar meerdere erkennen in de 19-jarige Novi Wieland. Bij de mannen ging het beter voor Duinwijck, met een driegamer van Finn Achthoven en een simpele winst (21-9, 21-16) van Ahram Mahmoud. Bij een 3-3 tussenstand, en met alleen nog twee gemengd dubbels te spelen, was zowel een nederlaag als een gelijkspel nog mogelijk. „Met name over de spirit en vechtlust van mijn team ben ik zeer tevreden”, verklaarde coach Stan Put. „De koppies bleven omhoog en we pakten de twee gemengd dubbelspelen. Met nam het optreden van broer en zus Wessel en Imke van der Aar was een soort van surprise, terwijl Debora Jille en Brian Wassink in twee games het beslissende vijfde punt binnensleepten.”

Duinwijck gaat nu als ’Herbstmeister’, met 20 punten op 1 punt gevolgd door DKC, de miniwinterstop in. Op 7 januari wordt de kampioenspoule weer hervat en gaat de hele maand januari door. Het team dat als eerste eindigt, plaatst zich voor de finale. De nummers twee en drie spelen om de tweede finaleplaats. In januari is ook coach Jacco Arends weer van de partij: hij ontbrak de afgelopen maanden vanwege een reis door een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen