Boeren met 75 trekkers vol lichtjes, kerstbomen, engelen, kerstmannen en rendieren rijden binnenkort door Haarlemmermeer

© Foto organisatie

Wessel Mekking
Haarlemmermeer

Meer dan 75 boeren rijden op woensdag 21 december met een verlichte trekker door Haarlemmermeer.

De voertuigen zijn uitgedost met lichtjes, kerstbomen, engelen, kerstmannen en rendieren. Ook is kerstmuziek te horen.

De verlichte trekkeroptocht ontstond in het najaar van 2019. De boeren wilden iets terugdoen voor de inwoners van Haarlemmermeer als dank voor hun begrip tijdens de boerenprotesten. Zo’n twintig agrariërs reden met hun verlichte trekkers door de Haarlemmermeerpolder. Inmiddels is de tocht een jaarlijkse happening.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De organisatie rekent op meer dan 75 trekkers. ,,Allemaal prachtig versierd, blinkend en flikkerend van de lampjes en versieringen.’’

Twee routes

Op 21 december worden vanaf 18 uur twee routes gereden, De eerst route voert richting Zwaanshoek, Vijfhuizen en Hoofddorp. De tweede route zal Nieuw-Vennep, Lisserbroek en Abbenes aandoen. Bij het plannen van de routes is geprobeerd zo veel mogelijk langs verzorgingshuizen te rijden, maar de organisatie hoopt ook dat Haarlemmermeerders hun jas aandoen om gezellig langs de route te komen staan.

De definitieve route komt op de website van Agrarisch Jongeren Kontakt Haarlemmermeer (AJK) te staan: ajkhaarlemmermeer.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.