Haarlemse winkel die tweedehands pakken verkoopt, gaat ze ook online aanbieden

© Foto ANP

Mireille Sneekes
Haarlem

Resui, een winkel aan de Oudeweg waar tweedehands pakken te koop zijn, start binnenkort een webshop.

De online klant krijgt de mogelijkheid om in de webshop zijn maten achter te laten. Het team van Resui ontwikkelde zelf een software om de maten te koppelen aan het best passende tweedehands pak dat in de winkel hangt. Daarmee wil de start-up de winkelbeleving van het kopen van een maatpak verbinden met het online winkelen. Op dit moment is het team nog bezig met nagaan welke tweedehands pakken opgenomen moeten worden in de online collectie.

Voor de lancering vraagt de start-up hulp van mannen die pakken dragen. Op de site van Resui kunnen zij hun voorkeuren voor een kostuum aangeven. Met de informatie die het oplevert, wil het team zo goed mogelijk de pakken voorbereiden op hergebruik, zoals inspecteren, repareren en reinigen. Reinigen van kleding kost energie en er komen afvalstoffen bij vrij. Vanuit duurzaamheidsoogpunt vindt de winkel het dus belangrijk te weten waar de interesse ligt.

Resui speelt in op de snel groeiende tweedehands online kledingmarkt en bewustwording in duurzaamheid. De start-up biedt enkel pakken aan; er worden jaarlijks honderdduizenden nieuwe pakken geïmporteerd terwijl er miljoenen amper gedragen exemplaren in de kast hangen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.